❓ Kako izbrati pravo metodo tiska na majice ❓

Kako izbrati pravo metodo tiska na majice

Poleg oblikovanja motiva majice je najpomembnejša stvar, ki jo je treba vedeti, kako izbrati pravo metodo tiska na majice. Obstaja več tehnik tiska na majice glede na velikost motiva, naklado in vrsto dizajna. Obstaja pa tudi nekaj prednosti in slabosti za vsako od spodaj navedenih tehnik tiska.

Sitotisk na majice

sitotisk na majice

Sitotisk na majice je ena najstarejših in najbolj popularnih metod pri tiskanju majic. Z uporabo sit za odtis se barve nanašajo na majice ena za drugo. Za vsako barvo potrebujemo svoje sito, kar pomeni, da če bo na vaši majici pet barv, morate narediti pet ločenih sit.

✔️ S sitotiskom dobimo visokokakovostne odtise. Rezultat je profeisonalni izgled majic, odtis je trajen, je pa to tudi stroškovno učinkovita metoda, vendar samo v primeru kadar potrebujete večje število majic. Vektorske slike s sitotiskom izpadejo odlično, manj primerna metoda pa je za tiskanje motivov, ki se prelivajo in motivov z veliko majhnimi detajli.

❌ Če želite natisniti eno ali dve majici, tehnika sitotisk na majice ni priporočljiva, saj je časovno potratna, pa tudi draga. Prav tako se težava pojavi, če želite motiv natisniti na temno majico, saj je potrebno barvo nanesti večkrat ali pa celo  pred tiskanjem motiva na majico natisniti belo podlago.

 

Neposreden tisk na majice (DTG)

neposreden tisk na majice

Ta tehnika tiskanja je relativno nova. V primerjavi s sitotiskom je pri večjih nakladah lahko dražja, vendar je kakovost tega načina tiska najboljša. Z uporabo tiskarskega stroja za tisk na tekstil je motiv natisnjen neposredno na majico. Tako kot tiskalniki tiskajo kakovostne slike na papirju, lahko ta tiskalnik natisne neomejeno število barv in odtenkov na majico, kar je nemogoče in/ali predrago pri sitotisku.

Naposreden tisk na majice je kot nalašč za zelo podrobne motive in natančne slike in je najbolj stroškovno učinkovita, kadar želite naročiti malo število majic (do 25). Seveda pa pri tej tehniki niste omejeni s številom naročenih majic.

 

Tisk na majice s preslikači

tisk na majice s preslikači

Tisk na majice s preslikači je primeren, če želite natisniti samo eno majico.

✔️ Motiv se natisne na posebno vinilno folijo, ta pa se odtisne na majico z uporabo naprave za toplotno stiskanje, ki laminira sliko na majico. Rezultat je kakovostna slika, tehnika pa kot nalašč za zapletene modele z različnimi barvami. Za razliko od sitotiska ni potrebna uporaba sit.

❌ Edina pomanjkljivost tiska na majice s preslikači je v tem, da se s pranjem take majice zelo hitro poškodujejo – motiv razpoka ali pa se odtrga z majice.

 

Vinilni tisk

vinilni tisk

Vinilni tisk je primeren za enostavne motive, še posebej za velike in debele črke. Iz posebne vinilne folije se z rezalnikom izrežejo motivi, ki se potem odtisnejo na majico z uporabo toplotne stiskalnice.

✔️ Ta metoda je primerna za majhne količine majic, kot so ekipni dresi ali zastave. Izbirate lahko med različnimi barvami folij, te pa so lahko tudi s posebnimi efekti – fluorescentne, z bleščicami, zlate, kovinske in podobno.

Tehnika vinilnega tiska je kot nalašč za vas, če želite majico, na kateri bo zapisana ena beseda ali številka.

❌ Metoda ni primerna za množično proizvodnjo, saj je potrebno vinilno folijo odrezati za vsako majico posebej. Tisk večih barv s vinilom je drago, prav tako s to tehniko ne morete natisniti majhnih detajlov.


Tako, verjamemo, da bo sedaj izbira tehnike tiska na majice lažja!

Vas zanima še kako uporabiti razglednice za oglaševanje vašega podjetja? Kliknite tukaj in izvedeli boste!

V naši spletni tiskarni eTiskarna.si uporabljamo metodo neposrednega tiska na majice, ki preverjeno daje najboljše rezultate pri odtisih, prav tako pa tudi cena na majico pada s količino naročenih majic. Vabljeni, da obiščete našo online tiskarno in se sami prepričate o veliki izbiri majic, dresov, puloverjev, brisač, srajc in ostalih tekstilnih izdelkov, ki jih potiskamo po vaših željah!


NAKUP


tisk na majice tisk polo majic tisk na puloverje
Nakup T shirt majic Nakup polo majic Nakup puloverjev

 

Kategorije: Vadnice