POSLOVNE VIZITKE – 10 zlatih pravil za oblikovanje vizitk

poslovne vizitke tisk vizitk oblikovanje vizitk

Skrbno pripravljena grafična zasnova vaše poslovne vizitke vam bo omogočila, da boste izstopali ter da boste izpadli strokovno in  zaupanja vredno.

Če se udeležujete konferenc, sejmov ali raznih mreženj, je izmenjava vizitk bistvena za nadaljnje vzdrževanje kontaktov.

Kako torej zagotoviti, da bo vaša poslovna vizitka predstavljala vas in vaše podjetje na najboljši možen način?

Ključ je, da poznate nekaj osnovnih zlatih pravil za oblikovanje vizitk.

Tukaj je deset pravil, ki jih morate upoštevati, preden začnete z oblikovanjem svojih vizitk:

1. Ne pozabite: najbolj pomemben je prvi vtis

Vaša vizitka pove veliko o vas. Vaš dizajn mora izražati vaše vrednote, razlikovati se mora od konkurence in spodbujati stranke, da vas kontaktirajo. Če je vaš stil preprost in formalen, mora vaša vizitka odražati te lastnosti. Če pa so vaši izdelki ali storitve razigrani in ustvarjalni, potem poskusite z živimi barvami in privlačnim slogom poudariti te vaše lastnosti.

izdelava vizitk poceni tisk vizitk

2. Izberite najbolj primerno velikost in obliko vizitk

Preden sedete in se izdelave vizitk, je pomembno razmisliti, kakšne velikosti in usmerjenosti bo vaša vizitka. To bo vplivalo tako na velikost besedila in količino in formacij, ki jih boste lahko vključili, ustvarilo bo pa tudi vtis o vas – ali radi izstopate ali pa se raje držite preverjenega. Horizontalne pravokotne vizitke so oblika, katero pozna večina ljudi. Vertikalne vizitke so manj pogoste in jih lahko uporabite za razlikovanje med vašimi konkurenti. Če je vaš cilj izstopanje, potem lahko razmislite tudi o plastičnih vizitkah ali zaključnih dodelavah (UV lak ali foliranje).

3. Izberite videz, ki vam ustreza

Izberite barve in elemente oblikovanja, ki so povezani z vašim poslovnim področjem, da bodo vaše vizitke lahko pravilno predstavile vaše izdelke ali storitve. Če prodajate luksuzne izdelke, kot so nakit ali dizajnerske obleke, lahko izstopate tako, da uporabite folijo za vtiskavanje. Če pa ste zidar ali tesar, pa lahko na vizitko vključite fotografijo svojega dela in tako že na prvi pogled predstavite storitve, ki jih nudite. Izbira papirja in dodelav lahko vašim strankam pove, ali vaše podjetje ponuja bolj cenovno ugodne ali pa visoko kakovostne storitve.

4. Naj bodo vizitke skladne z vašo spletno stranjo in drugimi promocijskimi materiali

Na ta način si vas bodo vaše stranke lažje zapomnile in prepoznale. Če nimate spletne strani ali drugega promocijskega gradiva, imate pa logotip, ga poskusite integrirati v vaš dizajn.

5. Izstopajte

Če želite izstopati, imate na voljo kar nekaj možnosti. Izbirate lahko med UV lakiranjem, slepim vtiskavanjem, uporabo vroče folije, laminiranjem, reliefnim žigosanjem ali pa med kombinacijo prej naštetih.

oblikovanje in poceni tisk poslovnih vizitk

6. Dajte svoji vizitki dodatno vrednost

Hrbtno stran vizitke uporabite za opomnike za sestanke, zaznamke za zvestobo ali celo priročen koledar. Razmišljajte kreativno, ne uporabite samo osnovne predloge za koledar, temveč poskušajte označiti pomembne datume za svoje stranke, odvisno od tega, kaj ponujate.

Na primer, za podjetje, ki se ukvarja z vrtnarstvom in urejanjem okolice, bi lahko označili dneve, ki so najboljši za obrezovanje in gnojenje rastlin, medtem ko bi lahko kozmetičarka označila dneve, ko bo svojim strankam ponudila cenejše storitve ali delila brezplačne vzorce. Če ste gostinec, pa lahko na zadnjo stran vizitke napišete kratek recept.

7. Zanimivo, ste kdaj razmišljati, da bi bila vaša vizitka magnetna?

Iz izkušenj vemo, da se magnetne vizitke zelo dobro obnesejo za podjetja, ki ponujajo ponavljajoče se storitve, kot so vodovodna popravila, storitve pleskanja, frizerstvo, urejanje hišnih ljubljenčkov, popravila avtomobilov in podobno. Ljudje si jih pripnejo na hladilnik in se tako redno vračajo k vam.

8. Poskrbite, da vključite vse pomembne podatke

Če ne veste, kaj napisati na vizitko, je klasičen vrstni red takšen:

Ime podjetja

Ime in priimek

Delovno mesto oziroma storitev, ki jo ponujate

Kontaktne informacije (e-pošta, telefonska številka, družabna omrežja ipd.)

9. Poskrbite, da so vaši podatki pravilni

Lektorirano. Lektorirano. Lektorirano. Jasni kontaktni podatki, pravilno črkovanje in izbira čitljive pisave v berljivi velikosti so stvari, ki jih je treba trikrat preveriti. Poleg svojega imena in delovnega mesta navedite svoje podjetje, telefonsko številko, spletno stran, e-poštni naslov, povezave do družabnih omrežij in vse, kar je pomembno za vašo predstavitev.

10. Če ste v dvomih, se pogovorite z oblikovalcem

Če si sami ne znate oblikovati vizitk, se pogovorite z grafičnim oblikovalcem. Ta vam bo vizitko uredil tako, da bo vsebovala vse potrebne informacije in se skladala z vašo grafično podobo. Zadnja stvar, ki si jo želite, ko prejmete vizitke, je ta, da ugotovite, da je vaš logotip razmazan ali pa da je pisava premajhna in se težko prebere vašo telefonsko številko.

Ampak ne skrbite; če ne poznate nikogar, ki bi vam oblikoval vizitko, se obrnite na nas. Pomagali vam bomo pri oblikovanju vaših tiskanih materialov ali celostne podobe.  Pokličite 031 773 150 ali nam pišite na info@diling.si in pogovorili se bomo o vaših željah.

V spletni tiskarni eTiskarna.si vam vaše poslovne vizitke natisnemo poceni in v vrhunski kakovosti. Prvi v Sloveniji pa smo ponudili tudi MAGNETNE VIZITKE!

Za poceni tisk vizitk kliknite na spodnje slike in naročite svoje poslovne vizitke!

———— NAROČITE POSLOVNE VIZITKE TUKAJ ————–

online naročilo vizitkpoceni tisk vizitkpoceni izdelava vizitk
Naročite papirne vizitkeNaročite magnetne vizitkeNaročite PVC vizitke
Izbirate lahko med dvema različnima velikostima vizitk in 15 različnimi papirji, ki segajo od debeline 350 gr pa kar do 700 gr! Najcenejše vizitke v Sloveniji najdete pri nas. Vizitke na magnetni foliji so novost v Sloveniji. Odlične so za vas, ki ponujate storitve, ki jih stranke redno potrebujejo, saj si jih lahko enostavno nalepijo na hladilnik in imajo vašo telefonsko številko vedno pri roki!Izbirate lahko med različnimi dodatki na kartici, v naši spletni tiskarni eTiskarna.si pa jih lahko tudi enostavno oblikujete po svojih željah.
[maxbutton id=”2″ url=”https://etiskarna.si/vizitke” ] [maxbutton id=”2″ url=”http://etiskarna.si/oglasevalski-izdelki/magnetne-folije” ]   [maxbutton id=”2″ url=”http://etiskarna.si/tiskani-izdelki/plasticne-kartice/” ] 

Sledite našemu blogu in bodite obveščeni o novostih s področja grafičnega oblikovanja in naši ponudbi.

Kategorije: Vadnice