CANVA in priprava datotek za tisk – kako?

Canva je odličen pripomoček za oblikovanje tiskovin – je enostaven, nudi kopico predlog dizajnov, poleg tega pa je primeren za vse – tako začetnike kot že uveljavljene oblikovalce.

Ampak kako urediti in prenesti datoteko, da bo primerna za tisk?

Enostavno!

Da bi lahko natisnili vaš dizajn je pomembno, da izvozite datoteko v pravilnem formatu.

Za uporabnike Canva 2.0 kliknite na možnost PDF – Print Ready in tako prenesite datoteko resolucije 300 dpi, ki je primerna za tisk. Ne pozabite obkljukati možnosti Crop marks and bleed, da bo datoteka izvožena z robom in markerji za porezavo. 

Opomba: ko izdelujete dizajn v Canvi, ga raztegnite malo preko roba. Ta rob bo kasneje služil za lažjo porezavo v procesu dodelave tiskovine. 

canva izvoz datoteke za tisk

Canva in RGB barvni profil

Canva izvozi vse datoteke v RGB barvnem profilu, ki ni primeren za tisk. Da bi datoteki spremenili barve v CMYK, uporabite tole brezplačno spletno orodje.

Da bi bila vaša tiskovina kar se da kvalitetna, uporabite fotografije z visoko resolucijo (300 dpi) in fotografij ne povečujte.

Kaj pa v primeru, da je velikost tiskovine že vnaprej določena in bi želeli dizajn prilagoditi tem dimenzijam?

Nič lažjega!

Ko pričnete z oblikovanjem, izberite možnost Custom dimensions.

canva custom dimensions

Nastavite velikost svoje tiskovine in bodite pozorni, da za enoto izberete milimetre (mm).

Tako, vaš dizajn je gotov in primeren za tisk!

Sedaj pa pojdite v spletno tiskarno eTiskarna.si in oddajte svoje naročilo. Mi bomo poskrbeli, da bodo vaše tiskovine natisnjene profesionalno in po konkurenčni ceni.

 

Kategorije: Vadnice