This content has been archived. It may no longer be relevant

rose gold tekst

Če ste tolikšen ljubitelj roza barve, kot sem jaz, ste se v neki točki verjetno spraševali, kako ustvariti besedilo s tako imenovanim “rose gold” učinkom. Pravzaprav je veliko lažje, kot si mislite!

Zato smo v našem blogu pripravili vadnico, ki natančno opiše, kako narediti rose gold tekst (ali kateri koli drugi kovinski učinek), ikone, gumbe in ostalo. Vse kar potrebujete je Photoshop in kovinska (rose gold) tekstura.

Danes bomo uporabili predlogo, ki jo lahko snamete preko spodnjega obrazca:

[mc4wp_form id=”321″]

1. USTVARITE NOV PHOTOSHOP DOKUMENT

Odprite Photoshop in pojdite na File > New > Blank File. Nastavite ga na želeno velikost (poskusite 500 x 500 slikovnih pik) in mu določite belo ali transparentno ozadje.

document size

2. VPIŠITE VAŠE BESEDILO

Izberite Type Tool, izberite pisavo (naša je Ambarella), izberite črno barvo in kliknite kjerkoli v novem dokumentu. Vnesite besedo, ki jo želite.

3. DODAJTE KOVINSKO TEKSTURO

Odprite kovinsko teksturo in jo prilepite nad besedilo, ki ste ga pravkar napisali (File > Place). V razdelku Sloji z desnim gumbom kliknite na teksturo in izberite »Create clipping mask«. Tekst spremeni barvo v rose gold.

4. PRILAGODITE TEKSTURO

Če ste uporabili preveliko ali premajhno teksturo slike, jo boste morda želeli zmanjšati ali premakniti, da bo videti bolje na besedilu. Preprosto kliknite enega od vogalov vaše teksture in ga povlecite navznoter, dokler niste zadovoljni z rezultatom.

prilagodite teksturo.

To je za danes vse. Veliko veselja z vašim novim rose gold tekstom!

Hvala, da sledite našemu blogu.

 

tiskarna diling kontakt

Tvoje vizitke z novim logotipom pa lahko naročite s klikom na spodnjo sliko: 

Spletna tiskarna eTiskarna.si

Kategorije: Vadnice